Důchodci, pozor. Už brzy se změní termíny výplat všech penzí

Jako každý rok i letos červencové svátky změní termíny výplat důchodů. V pátek 5. července si připomeneme slovanské věrozvěsty Cyrila a Metoděje, na sobotu 6. července připadá Den upálení mistra Jana Husa.

Oba svátky změní termíny vyplácení všech důchodů. Penzisté se ale nemusí ničeho obávat, peníze dostanou totiž díky tomu dříve než obvykle. Lidem s výplatním termínem 4. července dorazí penze 3. července, ti, kdo ji dostávají 6. července, budou mít penzi dokonce už ve čtvrtek 4. července, informuje Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ).

[chooze:article;value:561704]

Další změny ve vyplácení důchodů budu letos ještě v prosinci před vánočními svátky. Lidé, kteří mají výplatní termín 20. prosince, dostanou penze o den dříve. Penzisté, jejichž výplatní termín připadá na 22. prosince, budou mít důchod v pátek 20. prosince a lidem, kteří mají termín 24. den v měsíci, dorazí těsně před Štědrým dnem v pondělí 23. prosince.

Česká správa sociálního zabezpečení vyplácí důchody buď bezhotovostním převodem na účet klienta, nebo v hotovosti prostřednictvím České pošty. "Výplatní termíny důchodů vyplácených ČSSZ jsou sudé dny od 2. do 24. dne v měsíci," uvádí ČSSZ na svém webu.

Domovy důchodců mají zdražit. Už teď se na ně skládá celá rodina (6/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.