Důchodkyni chybně vyměřili doplatek za vodu na 378 tisíc. Zkolabovala a zemřela

Kvůli chybě ve výpočtu doplatku za vodné a stočné v italské nemocnici v Sanremu zemřela 88letá důchodkyně Caterina Giovinazzová. Ta si podle italské verze Sky News nechala přečíst dopis s částkou od své snachy. Když žena zjistila, že má jen za období od srpna do října zaplatit 15 339 euro (více než 378 tisíc korun), zkolabovala.

Z města Camporosso, kde žena žila, ji okamžitě převezli do sanremské nemocnice. Tam ale Caterina bohužel na Štědrý den vydechla naposledy. Později se zjistilo, že výpis přišel 14. listopadu do banky, která platbu automaticky odeslala.

[chooze:article;value:530469]

Záhy vyšlo ovšem najevo, že při vyúčtování udělala společnost, která v italském městě spravuje vodovody, obrovskou chybu. "Faktura byla vypočtena na základě nesprávného odečtu z fotografie. Skutečná spotřeba Cateriny Giovinazzové činila 55 euro. Částka, která již byla zaplacena, byla vrácena," uvedla podle listu Corriere firma.

Pouhé přiznání pochybení ale synům zesnulé seniorky nestačí. Dožadují se prý objasnění, jak k takové situaci vůbec mohlo dojít, a hodlají zjistit, kdo smrt jejich matky špatným výpočtem způsobil. 

Jiřímu přišel nedoplatek 180 tisíc. Spočítali ho odhadem, pomohla poradna (5/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.