Důchodová reforma je nutná, shodli se Pavel a Fiala. Řešili i Pellegriniho

Schůzka prezidenta a premiéra na Pražském hradě rvala přes dvě hodiny a týkala se hlavně důchodové reformy. Podle obou představitelů jde o nutný a podstatný krok. Fiala informoval na síti X, že se s Pavlem také shodli na tom, že důchodová reforma zajistí slušnou penzi i lidem mladším 40 let.

V polovině března jednal prezident o důchodové reformě se zástupci koalice i opozice. Po tomto jednání Pavel oznámil shodu na tom, že věk odchodu do penze se bude muset v budoucnu prodlužovat. Hnutí ANO to následně odmítlo. 

[chooze:article;value:549902]

Pavel si ale za svými výroky stojí a ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) zpochybnil jednací mandát zástupců opozičního hnutí na schůzce. 

Na pondělní schůzce se Pavel a Fiala věnovali i výsledkům prezidentských voleb na Slovensku, které o víkendu vyhrál Peter Pellegrini. Dalšími body jednání byly také plány vlády do konce volebního období nebo válka na Ukrajině. Fialův kabinet totiž podle premiéra na další nákup dělostřelecké munice pro zemi, která se brání ruské agresi, vyčlenil vyšší stovky milionů korun.

Prezident s premiérem se takto letos sešli potřetí. Poobědvali spolu v polovině února, kdy jednali o ekonomickém výhledu Česka nebo o bezpečnostní situaci na Ukrajině a Blízkém východě.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.