Důchodová reforma není třeba. Na důchody peníze najdeme, tvrdí Babiš

Česko podle předsedy hnutí ANO nepotřebuje důchodovou reformu ani jiné parametrické změny v důchodovém systému. Babiš potvrdil, že pokud se hnutí ANO vrátí do vlády, změny, které přináší důchodová reforma, zase zruší. Na důstojné důchody prý hnutí ANO "peníze najde". Již dříve od hnutí ANO zaznělo, že schodek důchodového účtu by řešilo znovuzavedením EET.

Babiš se vyjádřil také k rozporům ohledně výsledku jednání o podobě důchodové reformy mezi zástupci vlády i opozice s prezidentem na Hradě. Prezident Petr Pavel na tiskové konferenci uvedl, že na postupném zvyšování věku odchodu do důchodu se opozice i vláda shodla. Hnutí ANO ale shodu po několika hodinách popřelo.

[chooze:article;value:554432]

​Podle Babiše zástupci hnutí ANO shodu na postupném zvyšování věku odchodu do důchodu nerozporovali na tiskové konferenci proto, že neposlouchali, co prezident říká. "Karel Havlíček je slušný, já kdybych tam byl, tak bych řekl pane prezidente, ale vy jste byl asi na jiném jednání. Oni ho neposlouchali, protože se soustředili na jejich vystoupení."

Další jednání s vládou o podobě a parametrech důchodové reformy vyloučil: "My už tam chodit nebudeme, nebudeme tam dělat blbce, protože jsme si naběhli, protože jsme byli slušní. Žádná reforma to není, je to další okradení lidí, kteří půjdou do důchodu. My se doufám vrátíme a všechno to změníme.

[chooze:article;value:554254]

​Předseda hnutí ANO také okomentoval antikampaň koalice Spolu. Ta minulý týden parodovala předvolební slogan hnutí ANO. "My jsme rádi, že to propagují, aspoň se o tom mluví," řekl. Popřel, že by hnutí ANO proti svým soupeřům někdy vedlo antikampaň a vymezil se i proti tomu, že koalice Spolu ho označila za proruského. "Oni mlaskali, když jedli kaviár v Kremlu. A chlastali vodku," dodal Babiš. 

Moderátorka Bára Divišová se Babiše zeptala také na jeho údajný nový vztah. O něm média začala spekulovat týden poté, co manželé Babišovi oznámili, že se rozchází. "Nechci to vůbec komentovat. Všichni, kteří mě znají, tak vědí, že jsem nikdy žádné milenky neměl," vymezil se. Více si přečtěte v tomto článku na TN.cz.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.