Důkaz jeho náklonnosti. Prezident Pavel obdaroval Čaputovou krásnými šperky

Hned v pondělí zamířil Petr Pavel na Slovensko, kde ho v Bratislavě přivítala prezidentka Zuzana Čaputová. Oba státníci neskrývají, že na řadu věcí mají podobné názory a rozumí si. O tom svědčí také skutečnost, že plánují spolupracovat.

"Na řadu problémů se díváme stejně, což vytváří prostor pro širokou spolupráci v mnoha oblastech. Čelíme stejným problémům. Ty vychází především z konfliktu na Ukrajině a dopadají na ekonomickou i sociální situaci v zemích," sdělil v pondělí Pavel.

[chooze:article;value:494619]

Bývá zvykem, že si hlavy státu během oficiálních návštěv předávají i drobné dárky jako důkaz úcty. Nejinak tomu bylo i tentokrát. Český prezident slovenskou státnici obdaroval krásnou sadou stříbrných šperků. Ty pochází z dílny české šperkařky Anežky Juhové.

"Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová má na sobě brož Mrak, kterou spolu s náramkem Kapka dostala jako dar od prezidenta Petra Pavla. Největší pocta. Děkuji!" pochlubila se Juhová fotografií Čaputové na svém instagramu.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Anežka Juhová (@anezkajuhova)

Šperky z kolekce Clouds mají představovat viditelnou pomíjivost a proměnlivost. "Mraky neustále běží oblohou dál a mění své tvary, někdy padají dolů a sedají si do údolí, zahalují ho do ranního oparu, nebo se naopak rozestoupí a z oblohy úplně zmizí," vysvětlila Juhová na svém webu.

Zkrátka nepřišel ani Pavel spolu se svou chotí. "Já s Evou jsme dostali karpatské brandy, karafu na koňak, skleničky, knihu Okresky a brož od slovenské designérky Nataši Štefunkové," pochlubil se ve stories na instagramu český prezident.

Přestože Evu Pavlovou také často zdobí různé šperky, Juhová přiznala, že od ní Pavlová žádný kousek ještě nemá. Třeba ji její muž někdy překvapí milým dárečkem.

Pavel má v plánu další zahraniční cestu. Více se dozvíte v následující reportáži:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.