Důležité místo pro zesnulého Ladislava Županiče: Sám by ho poznal jen stěží

[chooze:gallery;value:34217]

​Někdejší Parkhotel propůjčil své interiéry seriálu Arabela, právě v tomto hotelu vznikla řada legendárních scén. I v dnešní době ho mohou fanoušci seriálu navštívit a vidět například recepci, za kterou pravidelně stál Ladislav Županič.

"Naše recepce tak ale nevypadala vždy. V 90. letech zde proběhla velká rekonstrukce, kdy původní recepci odstranili a nahradili ji větší recepcí ze světlého dřeva. Nicméně při další rekonstrukci, v roce 2015, původní recepci z 60. let vrátili a nám se moc líbí, jak dnes vypadá," svěřila se mluvčí hotelu Mama Shelter. Ten své současné jméno získal po revoluci a nahradil tak název Parkhotel.

[chooze:article;value:536944]

​Pokoj, kde byl ubytovaný Rumburak s čertem Blekotou, by však diváci poznali stěží. "Od dob natáčení bylo rekonstrukcí více, nicméně ta poslední do současné podoby se uskutečnila v roce 2018," vysvětlila mluvčí. Právě tento pokoj je v hotelu tím nejluxusnějším.

Do zmíněného apartmá 111 přibyly například arkádové hry, ale i další vychytávky. "Pokud by měl v dnešní době Rumburak zvláštní náladu, máme k dispozici pro všechny naše hosty i filmy pro dospělé," zasmála se mluvčí.

Jiří Lábus o Arabele. Rumburakovi děti fandily, posílal jsem jim zpět vtipné dopisy (12/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.