Důležitý lék má v Česku výpadek. Je to jen krátkodobě, slibují úřady

Algifen NEO má mít podle informací od výrobce jen krátkodobý výpadek. "Společně se Státním ústavem pro kontrolu léčiv jsme se v momentě, kdy byl výpadek potvrzen, obrátili na odborníky v oblasti léčiv a jsem rád, že můžeme říci, že léčivý přípravek ve výpadku má alternativu dostupnou v dostatečném množství. Výpadek je podle informací od dodavatele krátkodobý. Každý pacient během tohoto období dostane léčbu, kterou potřebuje," řekl náměstek ministra zdravotnictví Jakub Dvořáček.

"Doporučujeme, aby se pacienti užívající tento lék obrátili na svého lékaře, který určí vhodný postup a nabídne odpovídající alternativu předepsaného léčiva vázaného na lékařský předpis," uvedl vedoucí Pracovní skupiny pro lékovou politiku a kategorizaci léčiv České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně (ČLS JEP) Martin Votava.

[chooze:article;value:550444]

​Výpadek byl způsobený "z výrobních důvodů na straně výrobce a došlo také opakovaně k posunutí předpokládaného data obnovení dodávek z důvodu nedostupnosti jedné z léčivých látek", vysvětlil pověřený ředitel Státního ústavu pro kontrolu léčiv Jakub Velík.

Algifen NEO se používá na léčení křečovitých bolestí v oblasti břicha, ale třeba také na migrénu nebo bolest zubů. Slouží také na tlumení bolesti po malých operacích či při vyšetření. Je na předpis.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.