Dům za 1,5 milionu, chatka za 900 tisíc. Stát se zbavuje majetku

[chooze:gallery;value:31146]

​Pokud sháníte nemovitost a nabídka realitních kanceláří vás nedokázala uspokojit, existuje zde ještě jedna možnost. Vyzkoušet lze i nabídku ÚZSVM, který na svých stránkách informuje i o prodejích domů a bytů.

Většina nabídky ÚZSVM je předmětem aukcí. Ty probíhají několik dní i týdnů a lze se jich zúčastnit i z pohodlí domova. Úřad na svých stránkách vysvětluje, jak se do internetové dražby přidat.

[chooze:article;value:489604]

Odkoupit od státu mohou zájemci například rodinný dům v Neratovicích na Mělnicku. Jednopodlažní domek se sklepem a vybudovaným podkrovím je v dobrém stavu a jeho součástí je i bazén. Dražba domu v dispozici 6+1 se koná mezi 12. a 14. dubnem a vyvolávací cena je 3 100 000 Kč.

Ke konci dubna se bude také dražit byt v Praze 4. Drobná bytová jednotka v 8. patře má dispozici 1+kk a nachází se v blízkosti autobusové zastávky, nákupního centra, lékaře či školy a školky. Součástí bytu je také sklepní jednotka o výměře 0,82 metru čtverečního. Aukce proběhne mezi 25. a 27. dubnem a částka začíná na 3 500 000 Kč.

Na prodej je i rodinný dům v Sezemicích nedaleko Pardubic. Velký dům s dvougaráží je vybavený kuchyní i s jídelnou, prádelnou, dvěma koupelnami a jedním záchodem. Vyžaduje však zařízení jako kotel, vanu, kuchyňskou linku nebo krb, které v současnosti chybí. K domu patří také oplocená zahrada. Dražbu úřad uspořádá ve dnech 26. a 27. dubna s vyvolávací cenou 4 900 000 Kč.

Rodinný domek prodává ÚZSVM i na Těšínsku. V Chotěbuzi nabízí rodinný domek v obytné zóně. Spolu s domkem získá kupec také výrobnu a oplocenou zahradu. Obě stavby na pozemku jsou prázdné a nevyužívané, potřebují tedy kompletní vybavení. Dražitel musí počítat s tím, že zaplatí minimálně 3 470 000 Kč. 

[chooze:article;value:493612]

Šancí na vlastní rodinný dům je i nabídka nemovitosti v Horní Rokytnici nad Jizerou. V polovině dvojdomku, kterou úřad nabízí, najdou zájemci sklep, vybavené nadzemní podlaží i využité podkroví. Dům má čtyři pokoje, obývací pokoj s kuchyňským koutem i předsíň. Vytápění domku zajišťuje elektrokotel. Zaplatíte minimálně 6 480 000 Kč.

S rozsáhlou rekonstrukcí by měli počítat zájemci o rodinný dům v Jindřichovicích pod Smrkem. Domek s dispozicí 4+1 o rozloze 104 metrů čtverečních má i sklep a vybavené podkroví. Okolí domu je klidné a v docházkové vzdálenosti od blízkých luk a lesů. Nabídka slibuje také možnost dobrého parkování. Cena odpovídá tomu, že dům budete muset zrekonstruovat, začíná na 1,5 milionu Kč.

A pokud vás domy nezajímají a chcete jen drobnou chatku, možná vás zaujme nabídka v Týně nad Vltavou. V tamní chatové oblasti je k dispozici dvoupodlažní chatka na víkendový odpočinek. Součástí je i vlastní skleník, studna, pergola a udírna. Na oploceném pozemku se také nachází ovocné stromy. Pokud chcete dražit, připravte si alespoň 890 tisíc.

Výrazně klesl zájem o hypotéky. Mohou za to vysoké úrokové sazby:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.