Dušan Dědeček si za jízdu smrti odsedí 15 let. Měl jsem zemřít já, řekl u soudu

Dušan Dědeček se v pondělí opět postavil před soudce. Krajský soud v Bratislavě se zabýval odvoláním v případě tragické dopravní nehody z loňského října. Jednašedesátiletý Dědeček tehdy řídil opilý a narazil do zastávky Zochova v Bratislavě. Čtyři lidé zemřeli na místě, jedna žena pak později v nemocnici.

Při pondělním jednání se četla odvolání prokurátora i poškozených, informovala televize Markíza. Generálnímu prokurátorovi Maroši Žilinkovi se uložený trest zdál nízký a nezohledňující způsob spáchání činu či jeho následky, nařídil proto odvolání. Soud ale nakonec potvrdil Dědečkovi 15letý trest odnětí svobody a sedmiletý zákaz řízení motorových vozidel.

[chooze:article;value:524544]

​Dědeček během závěrečného slova řekl, že pokud by byla možnost požádat o eutanazii, učinil by tak. Řekl, že při nehodě, kterou způsobil, měl zemřít on. Rodičům zesnulých studentů se omluvil a uvedl, že je připravený přijmout takový trest, jaký mu soud vyměří.

Tragická nehoda se stala 2. října loňského roku krátce po 22:15. Dědečkovo auto dosáhlo rychlosti 143 kilometrů za hodinu, ke střetu s první osobou mělo dojít při rychlosti 107 kilometrů za hodinu. Zastávka byla v době nehody plná lidí. Čtyři studenti podlehli zraněním na místě, jednadvacetiletá žena pak zemřela kolem oběda v nemocnici. K ošetření záchranáři převezli i několik dalších zraněných.

Podívejte se na vstup reportéra Markízy před rozhodnutím soudu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.