Dušana dostihly výčitky svědomí. Soudili ho kvůli smrti matky tří dětí, zabil se

Život maminky Martiny vyhasl na začátku října 2020, a to před očima dvou dcer, tehdy 16leté Lenky a o dva roky mladší Mirky. Dívky jely po silnici spolu s Lenčiným přítelem asi pět vozidel za matkou, když se náhle zastavil provoz kvůli nehodě.

"Když jsem viděla, že je to auto mé mámy, srdce se mi rozbušilo. Vyletěli jsme z auta a utíkali k mámě, modlila jsem se, ať přežije," poskytla krátce po nehodě portálu Nový Čas rozhovor jedna ze zdrcených dcer. "Když jsem se jí podívala do očí, pochopila jsem, že už je konec," dodala mladá studentka.

Za neštěstím stál podle vyšetřovatelů 45letý řidič nissanu, který těsně před čelní srážkou přejel do protisměru. Na cesty se vydal opilý. "Řidič byl podroben dechové zkoušce s výsledkem 1,60 promile alkoholu. Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání ve věci přečinu usmrcení," oznámila nedlouho po incidentu trenčínská krajská policejní mluvčí Danka Adamíková.

[chooze:article;value:503094]

​Řidič, který vyvázl se zraněními, strávil po tragédii půl roku ve vazbě. Okresní soud mu vyměřil čtyřletý nepodmíněný trest, který měl v těchto dnech potvrdit ještě odvolací krajský soud. Toho se už ale Dušan podle portálu pluska.sk nedožil. Na život si měl sáhnout nedaleko chaty, kam často chodíval s kamarády.

Podle jednoho z Dušanových dobrých přátel mnoho lidí i kamarádů muži vyčítalo, že za volant sedl opilý. "I já jsem mu říkal: Dušane, udělal jsi chybu, musíš pykat," přiznal Peter s tím, že o tragické nehodě se s Dušanem bavili často.

O tom, že by si chtěl sáhnout na život, ale prý jeho kamarád nikdy nemluvil. "I policisté se mě ptali, jestli něco naznačil. Ale nikdy neříkal, že už ho to tady nebaví. Byli jsme jako bratři, všechno jsme si řekli, ale nikdy ani jen slovem nenaznačil, že by se chtěl zabít," zavzpomínal Peter.

Zároveň nevyloučil, že Dušan opravdu mohl sebevraždu plánovat. Výčitky svědomí prý muže obviněného z usmrcení matky tří dětí trápily neustále. K místu nehody údajně nosil i květiny. "Já jsem bral jako signál lidskosti, že ho to trápí. Bral jsem to tak, že hlavu má v pořádku, srdce má v pořádku, ten kvítek tam dá," vysvětlil Peter.

[chooze:article;value:502804]

​Rodině podle přátel nechal dopis na rozloučenou. "Nahoru napsal Sbohem. Vysvětlil, proč se tak rozhodl, že to bylo proto, co udělal. Napsal, že už zkrátka nemohl dál. Rozloučil se se mnou i s kamarády," prozradil Peter.

"Manželku a mámu rodině nikdo nikdy nevrátí. Nemůžeme to uzavřít s tím, že se stalo. Třeba zdůraznit, aby si lidé dávali pozor, aby si nikdo opilý už nikdy nesedl za volant. Každý musí být zodpovědný za své chyby," uzavřel Dušanův kamarád.

Přibývají případy vražd v rodinách. Kriminalisté jich řeší hned několik za rok (3/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.