Dusno v Británii. Harry a William se po více než roce mají poprvé setkat

[chooze:gallery;value:35251]

​Princové Harry a William se naposledy osobně sešli minulý rok v květnu na korunovaci jejich otce, krále Karla III. Nešlo ale o žádné blízké setkání, jelikož Harry se na akci sotva ohřál a letěl zpět za rodinou do Kalifornie. Mladší z princů do vlasti zavítal ještě letos v únoru, když se na veřejnost dostala zpráva o rakovině Karla III. William ale tehdy setkání s Harrym odmítl. Více jsme o tom psali v tomto článku na TN.cz.

​Fanoušci královské rodině proto napjatě vyhlíží letošní červen, kdy se koná svatba vévody z Westminsteru Hugha Grosvenora. Na tuto událost jsou totiž pozváni oba bratři, píše britský deník Daily Mail. 33letý Grosvenor je díky ohromnému dědictví po svém otci jedním z nejbohatších mužů planety. Je také kmotrem následníka trůnu, prince George. Ve sporu mezi Williamem a Harrym si přitom udržuje neutrální pozici a právě proto rozeslal pozvánku oběma princům. 

​​Honosná akce se bude konat v pátek 7. června 2024 v katedrále v Chesteru. Grosvenor si vezme 30letou Olivii Hensonovou. Pozvánku kromě princů obdržel i král Karel III. s manželkou Camillou, u nichž se očekává, že dorazí.

[chooze:article;value:547724]

​Harry se bojí

Šance, že dorazí princ Harry je ovšem poměrně nízká. Podle webu PageSix prý princ již volal vévodovi, aby se omluvil. Údajně mu řekl, že by bylo nejlepší, kdyby on a jeho žena Meghan nepřišli. Aktuální zprávy však naznačují, že by se přece jen znesváření bratři mohli na svatbě znovu sejít, uvedl web Tatler.

Poslední společná akce obou bratrů proběhla uprostřed března, kdy se ve vědeckém muzeu v Londýně předávaly ceny zvané Diana Legacy Award. Udělovala je charitativní organizace, která se zaměřuje především na oběti šikany. Na akci osobně vystoupil princ William a na dálku se ze Spojených států amerických prostřednictvím videa připojil princ Harry.

Princ William na charitativní akci předal ceny skupině vítězů a pronesl projev, ve kterém vzdal dojemnou poctu své matce. Publiku řekl, že právě princezna Diana ho naučila, že "každý si v nouzi zaslouží v životě podpůrnou ruku", a že její odkaz je inspirací pro něj i jeho manželku Kate, která se v současné době zotavuje po údajné operaci břicha.

​Z akce princ odešel již kolem 20:15, tedy ještě dříve, než svůj projev na dálku přednesl princ Harry. Mladší princ se účastníkům omluvil, že nedorazil osobně. "Přál bych si, abych tam mohl být s vámi," řekl Harry. Jeho projev byl více neformální než Williamův. "Moc vám děkuji, že inspirujete tolik dalších a zároveň chráníte odkaz mé matky. Opravdu si toho vážím," dodal princ. 

Kdy se bratři opět sejdou, není nyní jasné. Princezna Kate totiž v pátek v dojemném videu na sociálních sítích oznámila, že bojuje s rakovinou. Princ William jí je obrovskou oporou a neustále je s ní i jejich dětmi.  

Podívejte se na projev prince Williama z akce:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.