Dva cestující v letadle se utrhli ze řetězu. Pilot musel nouzově přistát

Let United 883 opustil londýnské letiště Heathrow v pátek ráno a měl přistát v New Jersey. S tím, že budou muset mezi tím přistát na mezinárodním letišti Bangor v americkém státě Maine, ale cestující nepočítali, uvedla pro BBC aerolinka United Airlines.

Za nečekanou odbočku mohla dvojice podnapilých pasažérů, kteří během letu obtěžovali ostatní cestující na palubě. Kvůli jejich chování proto podle letecké společnosti po sedmihodinové cestě přes Atlantik pilot se strojem zamířil k letišti v Bangoru.

[chooze:article;value:542467]

​Tam už na oba cestující čekali policisté. "Vyvedli je na letištní plochu a letadlo pokračovalo dál na mezinárodní letiště Newark Liberty v New Jersey. Dvojice dostala zákaz s aerolinkou létat až do doby, než se případ vyšetří," upřesnila letecká společnost ve svém prohlášení. 

Federální úřad pro letectví označil incident na palubě Boeingu 767 jako "narušení" letu. Na palubě letadla bylo v té době 150 lidí a 10 členů posádky. Bangorské policejní oddělení uvedlo, že jejich důstojníci pomáhali celní a pohraniční ochraně a FBI zadržet dva cestující. Policie případ dál vyšetřuje.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.