Dva pády z výšky v Bruntále během pár hodin. Jeden muž nepřežil, další se zranil

Operátoři přijali oznámení o pádu muže ze sedmého patra domu v Bruntále ve čtvrtek před půl čtvrtou odpoledne. "38letý pacient nejevil známky života, první pomoc zahájili svědci události," informoval mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Záchranáři ihned po příjezdu začali s resuscitací. Dotyčného se jim zachránit už nepodařilo. "Zasahující lékař zjistil přítomnost mnohočetných poranění, která se ukázala být smrtelná. Veškerá snaha o záchranu byla marná a pacient na místě podlehl zraněním, která utrpěl," doplnil Humpl.

[chooze:article;value:462407]

Na místě zasahovali i policisté. "Pád jsme prověřovali. A s největší pravděpodobností se na tom nepodílela žádná cizí osoba," řekla TN.cz policejní mluvčí Eva Michalíková.

Jen o chvíli později vyjížděli záchranáři do Bruntálu k dalšímu případu. "Po pádu do schodišťové šachty byl ošetřován také 64letý muž, a to po 17. hodině. Utrpěl vážné poranění hrudníku a horní končetiny," sdělil Humpl.

Zraněného po ošetření zdravotníci transportovali vrtulníkem na urgentní příjem do Fakultní nemocnice Ostrava. Také tuto událost policisté prověřují. "Jednalo se o pracovní úraz. Policisté se samotným pádem zabývají a zjišťují jeho okolnosti," uzavřela Michalíková.

Na začátku letošního ledna spadl muž z osmého patra domu v pražských Stodůlkách. Jako zázrakem přežil:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.