Dva útoky žraloků v jediný den, potrhali tři lidi. Je to neobvyklé, diví se záchranáři

Na floridských plážích není bezpečno. V pátek tam během hodiny a půl dvakrát zaútočili žraloci. Útoky se týkaly dvou pláží v okrese Walton County, které se nacházejí asi sedm kilometrů od sebe, píše portál CNN.

Žraloci poranili hned tři návštěvníky pláží. Při prvním útoku napadl žralok ženu, kterou vážně pokousal na paži a břiše. O velkou část ruky přišla a s těžkými ranami skončila v nemocnici, píše portál Sky News.

[chooze:article;value:554326]

​Jen o chvíli později napadl na další pláži žralok dvě dívky, které se nacházely na mělčině. Jednu z nich vážně pokousal na stehně a na ruce.

Vody, ve kterých žraloci útočili, teď hlídá policie, hasiči a státní agentura pro kontrolu divoké zvěře. "To, že se dva takové incidenty staly ve stejný den, je velmi neobvyklé," nechal se slyšet šéf místních hasičů Ryan Crawford. Neobvyklé byly útoky podle šerifa okresu Michaela Adkinsona i z jiného důvodu. Oba se odehrály odpoledne, žraloci přitom útočí spíš večer nebo brzy ráno.  

Proč žraloci napadli lidi, se zatím stále neví, jakož ani to, jestli šlo o stejného jedince. Policie však spekuluje, že žraloky do mělčin vylákala hejna drobných ryb, kterými se živí.

Vědci poprvé natočili novorozeného bílého žraloka. Jeho vzhled je překvapil (2/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.