Dvacátník měl v Brně šedesátkrát bodnout muže. Poznat se měli v baru

Brněnští kriminalisté vyšetřují případ výjimečně brutální vraždy. Dvacetiletý muž měl v Hrnčířské ulici v moravské metropoli v sobotu více než 60 ranami ubodat jiného muže.

"32letý poškozený se s později obviněným 20letým mužem seznámil v jednom z brněnských podniků. K sobě domů pak i s ním dojel ve vozidle taxislužby,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

[chooze:article;value:578494]

​Přes šedesátku ran měl obviněný 32letému muži zasadit do hrudi, krku a zad. "Ráno po vystřízlivění na spící oběť obviněný zaútočil nožem. Přes pokus o obranu neměl muž šanci a vykrvácel," popsala policie.

Podezřelý chtěl údajně byt opustit, ale zalekl se hluku a vyskočil oknem. Sám se měl při útoku poranit a později nechat ošetřit v nemocnici.

"Policisty na místo přivolal pronajímatel bytu, nejen jeho nejprve ráno probudil hluk, který ale záhy ustal. Později dopoledne pak prohlédl kamerové záznamy a všiml si osoby, která vyskakuje z okna bytu. Na klepání nikdo nereagoval a zvenčí zahlédl povytaženou žaluzií kaluž krve," popsal Šváb.

[chooze:article;value:542150]

​Policisté následně spustili pátrání, zveřejnili fotografii podezřelého a žádali o pomoc veřejnost. Muž se údajně sám přihlásil na policii.

"Kriminalisté posbírali dostatek důkazů, některé ještě vyhodnocují. Obviněný se k činu doznal a vyjádřil lítost," dodal mluvčí. Vyšetřovatel dal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí do vazby. Obviněnému hrozí za vraždu trest odnětí svobody až na 20 let, případně i trest výjimečný.

Policie v září objasnila starou vraždu z Ústecka. Po tělu oběti pátrala osm let (9/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.