Dvě dopravní nehody způsobilo stádo koní na silnici. Nehody se neobešly bez zranění

Rovnou dvě dopravní nehody způsobilo stádo koní, které uteklo v neděli večer z ohrady. Podle informací policie se ven dostalo celkem osm koní. První nehoda se stala krátce po půl desáté na silnici u obce Bakov. Řidičku octavie překvapil kůň pobíhající po silnici, střetu s ním nedokázala zabránit. Žena sice vyvázla bez zranění, to se ale nevyhnulo jejímu spolujezdci, který skončil ve slánské nemocnici. Kůň srážku s autem nepřežil.

Dalšímu řidiči vběhli do cesty hned tři koně, on i zvířata ale stačili zvolnit a střet nebyl nijak vážný. Koně ale bylo třeba pochytat. Do terénu proto vyrazilo několik jednotek hasičů, povolány byl i dobrovolné jednotky z nedalekých obcí.

[chooze:article;value:513557]

​Tři koně se ještě v noci vrátili sami, o odchyt zbylých čtyř se nakonec po dohodě s hasiči měl postarat majitel stájí. Podle informací TV Nova už byli v pondělí dopoledne všichni zpět a staral se o ně veterinář.

Proč se zvířata dostala ven z ohrady teď zjišťuje policie, ta také vyšetřuje i samotné dopravní nehody. Škoda, která při nich vznikla, se pohybuje v řádu několika desítek tisíc korun. Další škodou je i kůň, který nepřežil první zmiňovanou dopravní nehodu. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.