Dvě miminka v jeden den. Babyboxy zachránily Davídka a Bohunku

Pondělí 20. listopadu budou jako den svého narození slavit hned dvě děti, které začaly svůj život v babyboxu. Prvním z nich je David, kterého našli zdravotníci nemocnice v jihomoravském Blansku. Stal se tak druhým dítětem, které babybox v Blansku zachránil.

Na první pohled šlo o zdravého chlapečka. "Dozvěděl jsem se, že je naprosto v pořádku, má ošetření pupečník a váží 2 500 gramů. Záchranáři jej odvezli do Dětské nemocnice v Brně, protože brněnská záchranka nemá dětské oddělení," uvedl předseda spolku Babybox Ludvík Hess.

[chooze:article;value:510140]

​Druhým děťátkem je Bohumíra z Teplic, která přišla na svět jen krátce po Davídkovi. Děvčátko váží 2 750 gramů a do babyboxu jej rodiče uložili pečlivě vykoupané a oblečené, akorát bez ošetřeného pupečníku. Oblečená byla celá v růžovém, včetně dětské čepičky.

Své jméno dostala dívka tak jako mnoho dalších dětí z babyboxů po jednom z patronů spolku. "Pojmenoval jsem ji Bohumíra na počest maminky Zdeňka Juřici, výrobce babyboxů, která 7. listopadu oslavila své 81. narozeniny," vysvětlil Hess.

Davídek a Bohouška jsou v pořadí 254. a 255. dítětem, které svůj život začalo v babyboxu, a osmým, respektive devátým miminkem letos. Obě děti dostanou speciální novorozenecký dukát, který už tradičně vydává Česká mincovna.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.