Dvě smrtelné dopravní nehody na Nymbursku. Řidič srazil chodce a ujel

[chooze:gallery;value:34069]

​Dvě středeční dopravní nehody na Nymbursku zaměstnaly policii i záchranáře. Hlášení o první nehodě dostali policisté krátce před osmou hodinou večerní. U obce Kněžičky na 12. kilometru silnice 1/11 srazilo auto chodce.

Přes veškerou snahu policie i záchranářů se muže nepodařilo zachránit. "Chodec byl ročník 1990. Nejprve policisté a následně i záchranáři u něj prováděli resuscitaci. Ta byla ale bohužel neúspěšná a muž zraněním podlehl," sdělila TN.cz mluvčí středočeské policie Barbora Schneeweissová.

Řidič auta, které chodce srazilo, z místa nehody ujel. "Řidič ujel, aniž by poskytl první pomoc a událost nahlásil. Policisté tak po řidiči i vozidle pátrají. Pátrají i po svědcích, kteří mohli vozidlo vidět," dodala Schneeweissová. Příčina nehody se vyšetřuje.

[chooze:article;value:531790]

​Druhá nehoda se stala krátce před půl desátou večer na okresce kousek od obce Bobnice. Podle informací policie stála na silnici žena, ročník 1988, která na sobě neměla žádné reflexní prvky.

Auto řídila teprve dvaadvacetiletá žena, která chodkyni ve tmě zřejmě přehlédla. Policisté u mladé řidičky provedli dechovou zkoušku, která byla negativní. "Co nehodě předcházelo, bude předmětem vyšetřování," doplnila Schneeweissová.

Obě silnice byly kvůli vyšetřování několik hodin uzavřené.

Na Česko udeřilo silné sněžení. Hasiči zasahovali u desítek nehod:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.