Dvě smrtelné nehody. Audi vjelo pod náklaďák, kamion do cesty motorkáři

[chooze:gallery;value:35445]

​První tragická nehoda se stala kolem půl páté u obce Lanšperk na silnici druhé třídy vedoucí z Ústí nad Orlicí do Letohradu, informovala na webu pardubická policejní mluvčí Andrea Muzikantová.

Audi v pravotočivé zatáčce vjelo do protisměru a narazilo do nákladního vozidla značky Scania.

"Třiadvacetiletý řidič osobního vozidla na místě dopravní nehody zemřel, jeho devatenáctiletá spolujedoucí byla letecky transportována do fakultní nemocnice v Hradci Králové," uvedla mluvčí.

[chooze:article;value:550066]

​Řidič náklaďáku vyvázl nezraněn, alkohol nenadýchal. Jestli byl pod vlivem zesnulý řidič, zjistí nařízená pitva. Nabourané osobní auto zajistili policisté, znalci budou zkoumat, zda nemělo technickou závadu.

O hodinu a půl později zahynul na 25. kilometru dálnice D1 motorkář. Podle prvotních informací ho v jízdě omezil kamion, motocyklista havaroval a přes dlouhou resuscitaci svým zraněním podlehl.

Kamion z místa nehody odjel, není vyloučeno, že si jeho řidič ničeho nevšiml. Policisté hledají svědky a prosí o případné záznamy z palubních kamer. Dálnice byla ve směru na Brno přes půl hodiny uzavřená, poté šlo projet pravým pruhem.

Brutální incident na dálnici: Řidič najel v plné rychlosti do motorkáře, ze záběrů mrazí (3/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.