Dvě vážné nehody uzavřely dálnici D1 směrem na Brno. Jeden člověk zemřel

[chooze:gallery;value:33226]

Doprava na dálnici D1 směrem na Brno se ve středu před polednem zastavila. Důvodem byly dvě nehody – jedna u Velké Bíteše na Vysočině, druhá pár kilometrů před Brnem. Na obou místech havarovala dodávka s kamionem a vznikaly kolony. U první srážky přišel o život jeden z řidičů.

"Nehoda na 165. km dálnice D1 ve směru jízdy na Brno se stala dvě minuty po 10. hodině. Řidič dodávky ze zatím nezjištěných příčin narazil do nákladního vozidla před sebou a zůstal v kabině zaklíněn. Utrpěl rozsáhlá zranění a po vyproštění už se jej bohužel nepodařilo oživit a na místě zemřel," sdělila k nehodě mluvčí policie Kraje Vysočina Dana Čírtková.

"Na místě zasahovala jedna naše pozemní posádka a přivolali jsme si na pomoc také vrtulník leteckých záchranářů z Brna. Bohužel řidič dodávky utrpěl zranění neslučitelná se životem, kterým na místě podlehl," doplnil mluvčí Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina Petr Janáček.

[chooze:article;value:522138]

"Místo nehody bylo neprůjezdné, protože havarovaný kamion zasahoval do obou jízdních pruhů. Před polednem se nám ale povedlo levý jízdní pruh částečně zprůjezdnit," dodala pak Čírtková krátce po 12. hodině s tím, že na místě se stále tvoří kolony.

Blíže k Brnu, na 173. km D1, doprava směrem na moravskou metropoli v poledne stále ještě stála. "Dodávka tam zezadu narazila do kamionu. Řidič je zraněný, nicméně ne kriticky. Ve směru na Brno je dálnice neprůjezdná," uvedl pak mluvčí jihomoravské policie Bohumil Malášek. Objízdná trasa vede přes Ostrovačice.

"Na místě zasahoval i vrtulník. Pacient měl pouze lehčí poranění, která jsme ošetřili. Vzhledem k tomu, že místem od nedaleké nehody projížděla posádka kolegů z Vysočiny, tak po dohodě přepravili zraněného řidiče do Fakultní nemocnice v Brně po zemi oni, čímž uvolnili vrtulník pro další zásahy," upřesnila pak mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová.

U Slaného se na začátku září srazilo osobní auto s kamionem. Řidič nehodu nepřežil:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.