Dvojice hyen napadla na ulici 78letého dědečka. Ukradla mu celoživotní úspory

Případem neuvěřitelného hyenismu se pražští kriminalisté zabývají už od poloviny srpna, dosud se jim ale dvojici podezřelých nepodařilo ztotožnit. Muži si podle jejich zjištění měli 78letého seniora vytipovat už v bance v Praze 4, kde si krátce po poledni vybral své životní úspory a uložil si je do batohu. 

Dvojice ho poté měla střídavě pronásledovat. Jeden z nich seniora sledoval po odchodu z pobočky a po telefonu pravděpodobně předával informace druhému muži. "Oba podezřelí se pak setkali na tramvajové zastávce Náměstí Míru, kde si pronásledování poškozeného převzal druhý muž," sdělila k případu policejní mluvčí Eva Kropáčová. 

Senior s velkým obnosem v batohu tramvají cestoval na Prahu 10, kde ho na chodníku v ulici Jetelová jeden z podezřelých přepadl. "Chytil ho za batoh, poškozeného strhl na zem, kde jej vláčel a smýkal. Nakonec se mu po několika metrech podařilo tašku uloupit a z místa utekl pryč," popsala napadení Kropáčová. 

[chooze:article;value:528574]

​Senior tak přišel o úspory ve výši téměř 700 tisíc korun, notebook a další osobní věci. Při incidentu navíc utrpěl poranění na ruce a pohmožděniny. Přivolaní záchranáři ho ošetřili v sanitce, zatímco si jeho případ převzali kriminalisté, kteří zahájili úkony trestního řízení.

Pachatelé jsou ale zatím stále neznámí, policie se tak obrátila i na veřejnost. "Prosíme o pomoc při ztotožnění dvou podezřelých mužů, kteří jsou zachyceni na kamerovém záznamu. V případě, že poznáváte některého z mužů, nebo víte, kde by se mohli nacházet, informace prosím neprodleně oznamte na linku 158," vyzvala Kropáčová. 

Případ kriminalisté vyšetřují jako loupež. Pachatelům v případě dopadení a prokázání viny hrozí až deset let ve vězení. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.