Dvojnásobná vražda u Brna. Policisté vypátrali podezřelého muže

Policie ve středu krátce po sedmé večer oznámila, že se jí podařilo vypátrat muže podezřelého z dvojnásobné vraždy ve Svitávce na Blanensku. "Krátce před 19. hodinou, díky pozornému svědkovi, policisté poblíž Šebetova vypátrali podezřelého muže. Více informací poskytneme, jakmile to okolnosti dovolí," uvedla policie.

Dvojnásobná vražda

​Smutná zpráva zasáhla ve středu dopoledne městys Svitávka na Blanensku s 1 800 obyvateli, který leží asi 30 kilometrů na sever od Brna. V ulici Černovice zemřeli dva lidé, podle policie násilnou smrtí. Jednalo se o matku se synem.

Podle svědků bylo kolem čtvrt na osm ráno slyšet několik výstřelů. Útok se měl stát ve chvíli, kdy dvojice nastupovala do auta. Lidé z okolí také říkají, že měl muž se ženou vztah a bydleli spolu v ulici Černovice, žena se s ním pak ale rozešla a on rozchod neunesl.

"Mělo se to údajně stát dnes, policie mě ubezpečila, že nám tady ze strany pachatele nic nehrozí a že po něm stále pátrají. Ti lidé, kteří se stali obětmi, údajně nebyli ze Svitávky, bydleli v podnájmu, já jsem je osobně neznal," řekl ve středu odpoledne pro TN.cz starosta Svitávky Jaroslav Zoubek (nez.).

Místo činu ve Svitávce:

Místo činu na mapě:

"Dnes ve Svitávce došlo k násilnému trestnému činu. Vedení městyse je v kontaktu s Policií ČR. Dle jejího sdělení je pachatel mimo území městyse a bezpečnost občanů městyse je zajištěna. V případě změny budeme ihned informovat," uvedla radnice na svém facebooku.

[chooze:article;value:499335]

Policie vyhlásila pátrání po podezřelém muži

Podezřelým z vraždy je podle policie 47letý Pavel K. z Blanenska. U popisu Konečného v databázi hledaných lidí bylo uvedeno, že je ozbrojený a nebezpečný. Pohyboval se v autě značky Suzuki Jimni s registrační značkou 5J4 69 67, nicméně to bylo nalezeno opuštěné v lese na Boskovicku.

Policisté dopadli ve středu odpoledne i muže, který útočil nožem v Praze:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.