Dvořák o Arabele: Všechno bylo jinak. Zákaz od doktora nám vypálil rybník

[chooze:gallery;value:34217]

​Vodnická role v Arabele s sebou nesla řadu nepříjemného potápění. Josef Dvořák se svěřil, že se mu kvůli tomu trochu posmívali. "Vzpomínám si na to, jak měli všichni velikánskou radost z toho, že se budu muset koupat ve Vltavě, že se budu muset nořit do Vltavy. Já jsem z toho taky nebyl dvakrát odvázaný," svěřil se Dvořák.

Jenže roli vodníka mu zkomplikovala nemoc. "Já jsem něco ale čapnul, nějakou chorobu a šel jsem k panu doktorovi během natáčení. On mi řekl, že budu mít blbé prázdniny, protože nesmím vůbec do vody. Já jsem reagoval, že to je 'peklo' a poprosil jsem ho, jestli by mi to nemohl dát písemně. Slíbil jsem mu, že se to pokusím dodržovat," vysvětlil herec.

[chooze:article;value:532502]

S potvrzením se šel rychle pochlubit na natáčení. "S tímhle lejstrem jsem letěl za kamarády do produkce, kteří mi řekli, že už měřili Vltavu a že je studená. Já jsem řekl: Hoši, ono to ale vypadá, že tam poleze někdo z vás. Podívejte se na ten papír, co mi napsal pan doktor," popsal Dvořák.

Nakonec se přece jen párkrát vykoupal. "Takže z toho jsem se tenkrát vyzul. Musel jsem tam vlézt, ale jen na pár okamžiků a ani jsem se nemusel potopit," pochlubil se herec.

Velký sen Zlaty Adamovské: Podívejte se, o jaké roli v pohádce sní (12/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.