Elektrikáři se nestačili divit. Výpadek proudu způsobila ryba spadlá z nebe

"Kontakt se zvířetem je častou příčinou výpadků proudu, ryby však nejsou na seznamu častých pachatelů," uvedla podle CNN elektrárenská společnost. Bez proudu zůstalo před týdnem přes 2 000 domácností v obci Sayreville ležící asi 40 kilometrů jižně od New Yorku. Porucha trvala dvě hodiny.

Za pachatele označila místní policie orlovce říčního, kterému při přeletu nad trafostanicí vypadla ulovená ryba z pařátů. Podezřelého "naposledy viděli letět na jih" a lidé by se neměli pokoušet ho zadržet, protože "ačkoli se nepředpokládá, že by byl ozbrojen, může být stále velmi nebezpečný", citovala z policejní zprávy agentura AP.

[chooze:article;value:517026]

​Policie požádala veřejnost, aby si rybu pojmenovanou Gilligan pamatovala jako oběť této nesmyslné smrti a tvrdě pracující hlavu rodiny a otce tisíců potomků. Kdokoli, kdo má k případu informace, má kontaktovat "detektiva Johna Silvera, který se zabývá všemi našimi případy týkajícími se ryb", uzavřela policie.

S podobným nadhledem přistoupila k věci i elektrárenská společnost, která vyjádřila orlovci soustrast nad ztrátou oběda. "Pokud jste někdy upustili kornoutek se zmrzlinou na pouti, znáte ten pocit," řekl CNN mluvčí společnosti Chris Hoenig a dodal, že firma oceňuje trpělivost zákazníků při obnovování dodávky elektřiny.

Orlovec říční se v oblasti vyskytuje hojně, přestože byl ještě před deseti lety ve státě New Jersey na seznamu ohrožených druhů. Na jejich ochraně se podílí i elektrárenská společnost, která přemísťuje jejich hnízda, pokud jsou nebezpečně blízko elektrickému vedení.

Z nebe padaly tisíce ryb. V Utahu použili nevšední techniku výsadby (7/202):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.