Moderní bydlení

Elektrokoloběžky zmizí zřejmě z centra Brna. Ohrožují chodce, tvrdí zastupitel

S návrhem zakázat v historické části jihomoravské metropole vjezd elekotrokoloběžkám a jednokolkám s přídavným pohonem přišel opoziční zastupitel Brna-střed Leoš Prokeš (SPD). Argumentuje tím, že stále více ohrožují bezpečnost v ulicích města.

Podle jeho vyjádření nejde pouze o rychlou jízdu a nebezpečí srážky s chodci. "Elektrokoloběžky, kterých stále přibývá, často překážejí a ohrožují tak handicapované, především nevidomé občany," tvrdí Prokeš.

[chooze:article;value:565492]

​Dopravní komise městské části doporučila návrh ke schválení koncem srpna, proti byla pouze jedna členka komise. V pondělí příští týden budou návrh projednávat radní Brna-střed na svém zasedání. V případě, že by jej odsouhlasili, bude ještě muset tuto změnu potvrdit vedení města.

Zákaz se má týkat jak sdílených vozítek, tak i těch vlastních. V případě, že rada městské části návrh schválí a posléze mu dá zelenou i Magistrát města Brna, mohla by vyhláška vejít v platnost od začátku roku 2025.

Problém s elektrokoloběžkami řeší v poslední době čím dál častěji i jiná evropská města, například z ulic Madridu by měly zmizet už do konce října.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.