Elton John odehrál svůj poslední koncert v Británii. Zahrál na prestižním festivalu

[chooze:gallery;value:32208]

​Jednu kapitolu svého profesního života uzavřel v neděli legendární pop rockový zpěvák Elton John. Odehrál svůj pravděpodobně vůbec poslední koncert ve své rodné Velké Británii. A postaral se o to, aby byl opravdu výjimečný.

Pro své poslední vystoupení v Británii si zvolil slavnou hudební událost jménem Glastonbury Festival. Na jednom z největších hudebních festivalů v Británii, který každý rok navštíví přibližně 200 tisíc lidí, vystupoval vůbec poprvé.

[chooze:article;value:506242]

V hledišti na něj čekalo 120 tisíc nadšených fanoušků. "Nikdy jsem si nemyslel, že budu hrát na Glastonbury. Je to pro mě velmi speciální noc, protože tohle je pravděpodobně můj poslední koncert v Anglii," pronesl na koncertu podle portálu BBC dojatý zpěvák.

John si připravil pro své posluchače největší hity své kariéry. Na festivalu tak zazněly písničky jako Goodbye Yellow Brick Road, Saturday Night's Alright For Fighting nebo Crocodile Rock. Svůj koncert navíc zahájil písní Pinball Wizard, kterou nehrál už více než 10 let, uvedl portál Sky News.

Fanoušci se na koncert Eltona Johna začali scházet velice brzy. I když se koncert protkaný hity a ohňostroji konal až večer, někteří fanoušci dorazili před pódium už brzy ráno, aby si zabrali místa. "Děkuji vám za vaši úžasnou lásku a loajalitu!" rozloučil se s nimi po svém představení legendární zpěvák.

[chooze:article;value:471210]

Elton John vystoupil v Glastnobury v rámci svého finálního turné Farewell Yellow Brick Road. Už od roku 2018 objíždí celý svět a festival byl jeho posledním vystoupením, které se konalo v Británii.

Dlouhé turné, při němž odehrál přes 300 koncertů, už brzy skončí. Johnovi zbývá už jen šest posledních koncertů ve čtyřech evropských městech. Poslední šanci zahlédnout nesmrtelného hudebníka naživo tak budou mít ještě lidé v Paříži, Curychu, Kodani a nakonec ve švédském Stockholmu, kde 8. července Elton John zakončí svou kariéru.

Poslední koncert odehrál Elton John v USA minulý rok (11/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.