Emilek (2) záhadně zmizel v Alpách. Nejspíš ho unesli, prohledali už téměř vše

[chooze:gallery;value:32376]

​Émile byl u babičky a dědečka ve vesnici Le Haut Vernet ve francouzských Alpách na prázdninách. V sobotu ale z jejich domu zmizel. Prarodiče okamžitě zalarmovali policii a ta rozjela rozsáhlé pátrání.

Na místo se sjely stovky dobrovolníků, kteří spolu se strážci zákona pročesali každý metr v okolí. Chlapečka ale ani po šesti dnech nenašli.

[chooze:article;value:512646]

Pátrání v terénu vyšetřovatelé ve čtvrtek přerušili, informoval list The Independent. "Vyšetřování příčin jeho zmizení bude samozřejmě pokračovat. Zaměříme se především na analýzu značného množství informací a jiných poznatků shromážděných v posledních dnech," řekl prokurátor Rémy Avon.

Policisté vyslechli obyvatele vesnice a prověřili veškeré telefonní hovory v regionu v časech před Emilkovým zmizením a po něm.

V den, kdy se po Emilkovi slehla zem, byla u jeho prarodičů rodinná sešlost. V domě byla zhruba desítka lidí včetně dalších dětí. Nikdo z nich ale údajně neviděl, co se s pohřešovaným chlapečkem stalo, připomněl portál Le Matin.

[chooze:article;value:510146]

Podle kriminalistů se jako nejpravděpodobnější jeví varianta, že se mu buď stala nějaká nehoda, nebo ho někdo unesl. "Bohužel nemáme žádné vodítko, žádný prvek, který by nám pomohl porozumět tomuto zmizení," dodal Avon.

Případ připomíná zmizení tehdy tříletého Yannise v roce 1989 rovněž ve francouzských Alpách. Ten se vypařil, když si hrál se svými třemi bratry. Nebyli žádní svědci, žádné stopy ani podezřelý. Dodnes se ho nepodařilo najít.

Policisté hledali kameru údajného únosce Maddie. Může na ní být natočena (5/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.