Emma (10) si "vzala" spolužáka ze základky. Po pár dnech ji zabila leukémie

Byla to velká láska ze základky. Emma a Daniel spolu chodili do třídy a před dvěma lety se do sebe zamilovali, píše Mirror. "Většina dětí chce do Disneylandu, ale Emma se chtěla vdát, být manželkou a mít děti," říká o své dceři zdrcená maminka Alina Edwardsová.

Svět se rodině převrátil vzhůru nohama loni na jaře. Lékaři Emmě diagnostikovali zákeřnou rakovinu kostí a krve. "Odhodlání tu nemoc porazit bylo obrovské," vypráví Edwardsová.

[chooze:article;value:516077]

Jenomže na začátku letošního června přišla další rána. Chemoterapie nezabraly a v nemocnici zazněl krutý verdikt: Emma už se neuzdraví. Všichni tak začali pracovat na tom, aby jí stihli splnit poslední přání. A jak upozornil portál Daily Mail, 29. června jí vystrojili svatbu s Danielem.

"Byl to velice vzácný okamžik, vyšlo to přesně tak, jak jsme chtěli. Její otec může říct, že ji vedl k oltáři. Obřad vedla naše kamarádka a za družičku si Emma vybrala svou nejlepší kamarádku," popsala Edwardsová.

Pro Emmu to ale byl nejenom nádherný, ale i extrémně náročný den. "Rakovina jí za ten rok v podstatě sežrala kosti. Když jsme ji oblékali, měla velké bolesti. Vyčerpávalo jí to, ale nechtěla prášky proti bolesti, aby neusnula," pokračovala maminka.

Mladičtí novomanželé si zřejmě víc než kdokoliv jiný uvědomovali význam slibu "dokud nás smrt nerozdělí". Emma totiž 12 dní po svatbě zemřela.

Rakovina je stále častější u mladších lidí. Klíčem je změna stravování (7/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.