Enormní výkyvy počasí udeří na Česko. Přijdou už v úterý, říkají meteorologové

Hned 1. duben přinesl pravé aprílové počasí. Na konci minulého týdne jsme si užívali počasí jen na tričko, už od pondělí je ale všechno jinak. Nejvyšší denní teploty se sice vyšplhají na 17 až 21 °C, na východě by mohly dokonce dosáhnout až 24 °C, už odpoledne, a hlavně večer, se však místy objeví i přeháňky nebo déšť a ojediněle i bouřky.

Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) za to může studená fronta, která se do Česka během dne přižene. "Příliv velmi teplého vzduchu od jihu ukončí během pondělí zvlněná studená fronta, která bude přecházet přes naše území k východu. Za ní k nám od západu bude proudit chladnější a vlhký vzduch," vysvětlují meteorologové.

Velký teplotní skok ale pocítíme zejména v úterý. To se maximální denní teploty zastaví jen na 11 až 15 °C a noční klesnou k 9 až 5 °C. Zpočátku bude zataženo až oblačno, na východě se objeví i déšť. Během dne se ale rozprší na většině území. Nad 1 200 metrů se mohou objevit i srážky sněhové.

[chooze:article;value:548750]

​Od středy půjdou ale teploty lehce nahoru. Zpočátku bude polojasno až oblačno a během dne se objeví místy i přeháňky. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 12 až 16 °C a na jihovýchodě dokonce k 18 °C, ovšem v noci klesnou k 7 až 3 °C.

Mírné oteplení zaznamenáme i ve čtvrtek, kdy teploměry ukážou 13 až 17 °C a na jihovýchodě bude opět o něco tepleji, a to až 19 °C. Přes den bude oblačno až zataženo a místy se objeví i přeháňky. Ty budou od večera ubývat.

Konec týdne bude ale teplotně velmi vysoký. Už na pátek hlásí ČHMÚ nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C a o víkendu by mohlo být dokonce 21 až 25 °C. Obloha bude polojasná až oblačná a přeháňky či déšť se objeví jen místy.

Výkyvy teplot matou včely. Jsou aktivní daleko dříve, než by měly:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.