Europarlament se změnil v blešák. Politici vyrazili na lov věcí z druhé ruky

Je libo sako vašeho oblíbeného europoslance? Nebo knihu, kterou po večerech četl jeho asistent? Chodby Evropského parlamentu se proměnily ve vetešnictví, kde mohl každý darovat svoje nepotřebné věci.

"Já sem tady přinesl svetr. V Evropské unii vyprodukujeme každý rok 2,2 miliardy tun odpadu, a právě toto je akce Evropského parlamentu, která připomíná tento fakt," popsal europoslanec Marcel Kolaja (Piráti).

Jenže věci nejdou na charitu, jak by se na první pohled podle vzhledu většiny kousků mohlo zdát. Rozebrat si je totiž mohli právě ostatní europoslanci a zaměstnanci. "Já jsem se přišla podívat hlavně na knížky, na vánoční dárky a dekorace. Ale asi už je všechno vybráno, protože už toho tady moc nezbylo," okomentovala asistentka Kateřina.

[chooze:article;value:530359]

​"Prošla jsem si tady ty knihy a možná si nějakou o irském terorismu odnesu. Je to bohužel jedna z mála v angličtině, a pak už jsou tam třeba v maďarštině, kterou nemluvím," řekla europoslankyně Markéta Gregorová (Piráti).

Právě knih se k darování vybralo nejvíce. Následovala DVD a oblečení. A to je vlastně vše, ačkoliv organizátoři si slibovali příval spíše elektroniky nebo domácích potřeb.

"Pevně věřím, že se to chytne a že to bude pokračovat, takhle to funguje ve všech mezivládních institucích, a myslím, že je to dobrý nápad," zhodnotil europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL). Bazar v útrobách Evropského parlamentu potrvá dva dny.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.