Evropou se šíří protimigrační vlády. Podívejte se na mapu, kde jsou u moci

Slovensko

Nedávné parlamentní volby na Slovensku vyhrála sociálnědemokratická strana Směr Roberta Fica. Ten si jako premiér do vlády přizval strany Hlas a Slovenskou národní stranu (SNS). Důvěru získala tento týden v úterý. Fico i další členové vlády volají po razantním řešení migrační krize.

Polsko

Říjnové volby v Polsku vyhrála strana PiS, která je aktuálně u moci, nicméně šance na složení další vlády nemá příliš vysoké. Na migrační vlně založila také svou předvolební kampaň. Polský premiér Mateusz Morawiecki z PiS obvinil opozici i Evropskou unii, že chtějí Polsko nutit k přijímání ilegálních migrantů.

[chooze:article;value:530216]

Maďarsko

Od loňska je popáté premiérem Maďarska Viktor Orbán a jeho strana Fidesz. Orbán bývá některými označován za nacionalistu. Dříve například prohlásil: "Co se imigrace týče, maďarská pozice je jasná a neměnná: nechceme se stát zemí imigrace."

Mezi další z jeho výroků, které prohlásil v televizním vysílání po teroristických útocích v Paříži v roce 2015, patří: "Nechceme mít mezi sebou výraznou minoritu, která má odlišné kulturní charakteristiky a původ. Chceme, aby bylo Maďarsko Maďarskem."

Itálie

Italská premiérka Giorgia Meloniová vyhrála se svou stranou volby v roce 2022. Po svém zvolení zavedla tvrdé zákony proti nelegální migraci, což byl ostatně i její předvolební slib. Na druhou stranu letos prohlásila, že Itálie a Evropská unie migraci potřebují.

V Evropě jsou i další země, které přitvrzují svou migrační politiku, jako například Švédsko nebo Belgie. To se ale týká pouze nelegální migrace, jinak země otevřeně migraci podporují.

Podívejte se na pondělní reportáž TV Nova ohledně razie na převaděče uprchlíků:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.