Evropský státník předpovídá průběh války. Příští měsíce budou kritické

O telefonickém hovoru na twitteru informoval jak Rutte, tak Zelenskyj. "Ukrajina už téměř rok vzdoruje barbarské ruské invazi. Nadcházející měsíce budou klíčové," předpovídá nizozemský premiér. "Právě jsem mluvil s Volodymyrem Zelenským a ujistil ho, že Nizozemsko udělá vše pro to, aby Ukrajina dokázala nejen odolat, ale i vyhrát válku," dodal.

To, že příští měsíce budou pro vývoj války zásadní, potvrzuje i Zelenskyj. "Mluvili jsme o riziku eskalace na frontě a možných výzvách," oznámil ukrajinský prezident.

[chooze:article;value:481590]

​Během telefonického hovoru na konci prosince Rutte Zelenského informoval, že Nizozemsko příští rok vyhradí na podporu Ukrajiny 2,5 miliardy eur, píše zpravodajský web nrc.nl. Od začátku války Nizozemsko poskytlo na pomoc téměř jednu miliardu eur, převážně na vojenské vybavení.

V úterý Zelenskyj hovořil také s premiéry Velké Británie a Norska. "S britským premiérem Rishim Sunakem jsme jednali o další obranné spolupráci. Dohodli jsme se, že zintenzivníme úsilí přiblížit se vítězství již v letošním roce," uvedl Zelenskyj. Norského premiéra také varoval před rizikem eskalace konfliktu.

Na konci prosince Zelenskyj navštívil USA, kde se setkal s americkým prezidentem Joem Bidenem:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.