Evropu bičuje sněhová kalamita. V Anglii zavírají školy, v Německu ruší lety

Takové množství sněhu neviděli obyvatelé městečka Grizedale na severozápadě Anglie už 60 let. Někteří odvážlivci dorazili na rally závody. Po chvilce ale bylo jasné, že za sněžení není bezpečné pokračovat. A mnozí už ani nedokázali odjet.

"Každý se snaží přiložit ruku k dílu. Lidé tlačí, tahají, používají tažná lana. Řeknu vám, jel jsem z kopce rychlostí jeden kilometr za hodinu a bylo to jako jet na saních," řekl organizátor závodu Andrew Fell.

[chooze:article;value:530926]

​Někteří řidiči uvázli ve svých autech na severu Anglie až na 19 hodin. Jiní se v závějích rozhodli své vozy opustit a najít úkryt a teplo v okolí. Bez proudu je stále několik stovek domácností. V regionu Cumberland dnes zůstaly doma děti ze 40 škol. Lidem vadí, že je úřady nevarovaly.

Problémy mají i lidé v Polsku – vlaky stále nabírají několikahodinová zpoždění. Tamní média uvádějí, že některým cestujícím trvala cesta z polského Přemyšle do Berlína 30 hodin.

Komplikace po prosněženém víkendu pokračují i v Německu. Letiště v Mnichově nadále kvůli špatnému počasí ruší desítky letů. Cestující vyzývá k tomu, aby si před cestou ještě raději zkontrolovali, jestli má jejich letadlo vůbec v plánu odletět.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.