Existuje ještě Putin? ptá se bývalý spojenec. Přirovnal ho k mumii

"Na základě Putinova chování je otázkou, jestli ještě vůbec je nějaký Putin," řekl vztekle ve svém pořadu nacionalista Girkin. Na jeho slova upozornil poradce ukrajinského ministra vnitra Anton Geraščenko. "Co si myslíte?" zeptal se na twitteru.

"Jak je možné, že se nejvyšší vrchní velitel stáhl z války," podivil se Girkin. "Lidé z jeho okolí mezi sebou otevřeně bojují a svými činy podkopávají stabilitu fronty, ale on na to nijak nereaguje," dodal.

Zároveň se ptal, kde vlastně šéf Kremlu je. Rozzuřilo ho, že mluvčí Dmitrij Peskov stále tvrdí, že vše Putinovi hlásí, napsal magazín Newsweek. "Hlásit se dá i mumiím," poznamenal. "Mumie leží a mumie je potichu," doplnil.

[chooze:article;value:508598]

Začínající ukrajinská protiofenziva znervóznila vrchní představitele Ruska, upozornil web Express. Bývalý analytik CIA tak portál Insider upozornil, že se v Moskvě může schylovat k puči. "Je pod větším tlakem, než byl od chvíle, kdy se dostal k moci," prohlásil. "Za těchto okolností bude zranitelný," myslí si.

Girkin je bývalým agentem FSB. Ukrajina ho kvůli jeho působení na východě země zmítané válkou obvinila z terorismu. Soud v Haagu loni Girkina odsoudil k doživotnímu trestu za to, že dal v červenci 2014 povel k sestřelení malajsijského dopravního letadla nad Ukrajinou. Zemřelo tehdy všech 283 pasažérů a 15 členů posádky.

Ukrajinská protiofenziva začala, potvrdil Zelenskyj:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.