EXKLUZIVNĚ: Balák po měsících vyklidil státní vilu v Lánech. Stáhl žalobu

I přes výpověď z nájmu se Balák z vily odmítal odstěhovat. Nakonec to podle všeho přece jen udělal. Přítel exprezidenta Zemana Miloš Balák dostal výpověď z nájmu loni po výměně hradní garnitury.

"Já jsem podal žalobu na neplatnost výpovědi," prohlásil v létě. Soud se ale odkládal, a to i kvůli Balákovu zdravotnímu stavu. Trpí prý rakovinou. A teď už na žádný soud ani nedojde. 

[chooze:article;value:528874]

"Žalobu vzal dnes v plném rozsahu zcela zpět, s ohledem na tuto skutečnost bude nařízené ústní jednání odvoláno," sdělil v pátek soudce Pavel Mydla. Že Balák zhruba před dvěma týdny dům opustil, potvrdili i další sousedé. On sám na dotaz zaslaný na mobil nereagoval. 

"Ve svém podání označil jako důvod ukončení nájmu předmětné nemovitosti," doplnil soudce.

Balákovo působení v Lánech poznamenaly dvě kauzy. V té první podle pravomocného rozsudku ovlivnil veřejnou zakázku za 200 milionů a měl jít do vězení. Zasáhl ale tehdejší prezident. Ten mu udělil milost.

[chooze:article;value:526152]

V druhé kauze soud potrestal Baláka za prodej lánského kamene pod cenou peněžitým trestem a zákazem činnosti. S dovoláním u Nejvyššího soudu neuspěl.

Nástupcem Miloše Baláka v čele Lesní správy Lány se stal Pavel Rus, a to přesně před rokem. Už na podzim ale Hrad na ředitelskou funkci vypsal nové výběrové řízení. To podle našich informací ještě neskončilo. Jasno by mělo být zřejmě na konci ledna.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.