Exministr Blatný mění pracoviště. Bude pracovat v nemocnici na Slovensku

Věhlasný český lékař a bývalý ministr zdravotnictví covidové éry Jan Blatný se přesouvá do zahraničí. Na konci března začne působit v nově vznikající nemocnici Bory v Bratislavě. Nemocnice už začíná dávat dohromady tým odborníků, který bude s Blatným spolupracovat.

Na novém pracovišti se bude Blatný věnovat hematologii, tedy lékařskému odboru, který se zabývá převážně krví a krevními onemocněními. "Ať už jde o nezhoubné poruchy kostní dřeně, vrozené a získané poruchy krevní srážlivosti, hemofilii a podobně, všechno to jsou moje srdcové záležitosti,“ řekl Blatný. Působit bude jako primář na oddělení hematologie i na dětském oddělení.

[chooze:article;value:461746]

Blatný má za sebou v oboru hematologie dlouholeté zkušenosti. Krevním onemocněním, zejména poruchám srážlivosti a nebezpečnému krvácení, se věnuje více než 25 let. V minulosti působil i v Irsku a Velké Británii. Je také koordinátorem Českého národního hemofilického programu.

Česká veřejnost si jej však pamatuje převážně pro jeho působení za covidové pandemie. Blatný tehdy krátce plnil funkci ministra zdravotnictví ve vládě Andreje Babiše (ANO). V ministerském křesle vydržel jen od října 2020 do dubna 2021, stačil však zavést protipandemický systém PES, který rovněž neměl dlouhého trvání.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.