Exministr Vojtěch se stal tatínkem. Manželka mu porodila prvního potomka

O krásnou zprávu se se všemi Adam Vojtěch podělil ve čtvrtek na instagramu. "Ten nejkrásnější okamžik," napsal stručně k fotografii pyšný tatínek.

Na snímku je zachycený s manželkou Olgou, která drží obrovskou kytici. Bývalý ministr zdravotnictví pak v ruce má autosedačku s miminkem. Rodina českého velvyslance se tak rozrostla o nového člena a pár září štěstím.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Adam Vojtěch (@adam_vojtech)

Samotný porod však ve Finsku neproběhl. Podle označení na fotografii byl totiž snímek pořízen při odchodu před porodnicí U Apolináře v Praze.

Právě po konci na ministerstvu v roce 2020 Vojtěch avizoval, že se plánuje věnovat především rodinnému životu a své manželce Olze. Tu si vzal v roce 2019. Dvojice se poznala před lety v rodných Českých Budějovicích.

[chooze:article;value:454090]

V čele resortu stanul Vojtěch v prosinci 2017 ve svých 31 letech. Stal se tak nejmladším ministrem zdravotnictví v historii a ministerstvo vedl necelé tři roky. V roce 2020 se pak rozhodl rezignovat. Jako důvod uvedl, že chtěl vytvořit prostor k dalšímu řešení koronavirové epidemie v Česku. Poté, co se na ministerstvu v krátké době protočili tři další ministři, se v květnu 2021 Vojtěch do čela resortu vrátil a vydržel v něm až do odchodu vlády Andreje Babiše ze Strakovy akademie.

Ještě před působením v politice se přitom Adam Vojtěch proslavil jako zpěvák. V roce 2005 se zúčastnil talentové soutěže Česko hledá SuperStar. Tehdy se mezi finalisty neprobojoval. Na hudbu však nezanevřel.

Podívejte se, jak hrál Adam Vojtěch na klavír v centru Prahy:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.