Exotická dovolená v troskách. Místo u moře ji Češi strávili na záchodě

Pohádková prosincová dovolená na africkém ostrově Madagaskar se pro 17 českých turistů zvrtla. "Přiletěli jsme sem v neděli brzy ráno. V pondělí se u skoro celého hotelu, a to nejen u českých cestujících, objevily závažné střevní potíže – silné zvracení a průjmy," napsal redakci TN.cz pan Tomáš. Jeho jméno bylo z důvodu zachování anonymity změněno. 

V péči lékařů tak podle něj skončilo 17 lidí, většina z nich na kapačkách. Delegátka přitom prý na hotel vůbec nedorazila, i když byla kontaktována. "Nebyla schopná na hotel přijet a dopomoci minimálně s překladem u starších lidí, kteří se nemohli dorozumět s lékařem. Veškerý překlad zde zajišťovala jedna z turistek," pokračoval.

"Naši delegáti jsou od začátku se všemi v kontaktu, byli maximálně nápomocní a zajistili jejich kontrolu přímo v ubytování," reagovala na nařčení tisková mluvčí CK Čedok Kateřina Pavlíková.

Klienti sváděli své žaludeční potíže na otravu jídlem. "Od úterý jsou tu všichni klienti vesměs na rýži a suché bagetě, jelikož máme strach jíst zde něco dalšího a riskovat střevní problémy do letadla," dodal Tomáš. Podle Pavlíkové však tamní lékař uvedl, že se jednalo o problémy způsobené změnou prostředí a vyššími teplotami oproti chladné Evropě. Svou roli mohla sehrát i kvalita vody, která v afrických státech povětšinou není pitná.

[chooze:article;value:477310]

I tak si lidé chtěli vybrat jiný hotel, kde by strávili zbytek dovolené. Báli se totiž o své děti. "I přesto, že máme doložené lékařem, že jsou služby v pořádku, na žádost jsme klienty dvou pokojů přestěhovali na jiné místo, s dalšími řešíme možnosti vzhledem k volným kapacitám," uvedla Pavlíková. Podle našeho zdroje se jednalo o dva páry, které si stěžovaly nejvíce. "Nikomu z nás ani nenabídli přesun a případné doplacení rozdílu z naší strany," přidal.

"S problémy skončil celý zájezd Čedoku. Pouze asi dva lidé neměli problém. Dále přibližně 15 polských turistů, kteří odletěli," uzavřel Tomáš. Cestovní kancelář ale ubezpečila, že podobné problémy netrápily celý Orangea Beach Resort.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.