Experti mají obavy ze souběhu oprav v Praze. Nebudou se ovlivňovat, tvrdí Kupka

Obavy z chystaného souběhu rekonstrukcí Barrandovského mostu a Pražského okruhu mají dopravní experti, řidiči i lidé z okolí těchto dopravních staveb. "Pro Prahu je mimořádně důležité, aby se v jeden okamžik nedělaly dvě velké rekonstrukce, dvě velké opravy na stejné trase," informuje mluvčí Ústředního automotoklubu Igor Sirota.

Oprava Barrandovského mostu a výměna povrchu části navazujícího Pražského okruhu. Obě akce se budou časově protínat déle, než se předpokládalo. Praha chce totiž most dokončit ještě letos, a začne proto dřív.

[chooze:article;value:542066]

​"Já bych byl raději, kdyby se ty stavby nepřekrývaly, ale v každém případě je pravda, že z hlediska objízdných tras tam průnik není," uklidňuje ministr dopravy Martin Kupka.

V minulosti Pražský okruh jako objízdná trasa pro rozkopaný "Barranďák" sloužil. Kudy přesně se bude jezdit letos, se ještě dolaďuje.

"My ten dopravní model budeme prezentovat v Centru architektury a městského plánování ve středu," vysvětluje pražský náměstek primátora pro dopravu Zdeněk Hřib (Piráti).

Doprava každopádně výrazně zhoustne kolem mostu i na okruhu, třebaže nepůjde o přímou objízdnou trasu. Na příští měsíce se vůbec netěší obce a městské části na západním okraji Prahy. Chystané práce pro ně budou zřejmě znamenat enormní dopravní zátěž.

[chooze:article;value:541626]

​"Opravdu nevím, kudy ti řidiči budou jezdit. Například tady u nás ve Slivenci jsou také uzavírky a myslím, že Praha bude totálně neprůjezdná," uvádí starostka městské části Praha-Slivenec Jana Plamínková (STAN).

"Budeme požadovat, aby v rámci této rekonstrukce byla nastavena dopravní opatření tak, aby s námi byla nejprve projednána," říká místostarosta Prahy 5 Milan Kryl (Piráti).

Odložit práce na okruhu na další rok podle ministra dopravy zřejmě nepůjde. Už je totiž vysoutěžen dodavatel. Rekonstrukce Barrandovského mostu začne v březnu a skončit má po prázdninách. O termínu prvního rozkopnutí okruhu ještě není jasno, také se ale hovoří o jarních měsících. Práce potrvají 30 týdnů.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.