Experti na etiketu odhalili, čím štveme sousedy, aniž bychom to mnohdy věděli

Přestože by bylo skvělé mít hned za plotem dobrého kamaráda, mnoho lidí nemůže své sousedy vystát. Frustrují je kvůli mnoha věcem, které dělají, nebo na které naopak kašlou. Podle expertky na etiketu Laury Akanové je jednou z nejvíc bezohledných věcí špatné parkování. 

"Pokud zaparkujete tak, že vaši sousedé nemohou zaparkovat či vyjet, tomu se říká bezohlednost. Mohou kvůli vám přijít pozdě do práce," vysvětlila deníku The Sun. Dodala, že sousedy obvykle neštvou jen auta před jejich domy.

[chooze:article;value:476324]

Obecně je rozčiluje hlavně hluk, který sami nemohou korigovat. Právě proto by měli být lidé ohleduplní a svou ulici či bytový dům zbytečně nerušit. Nejvíce stížností bylo překvapivě na děti, které rodiče nechávají hrát samotné na ulici.

"Nechat si děti hrát jen tak na silnici je trochu zvláštní, a hlavně nebezpečné. Rodiče by na ně měli dohlížet na zahradě nebo je vzít do parku," řekla Laura Akanová. Kromě dětského hluku často obyvatele okolních domů a bytů iritují hlasití psi. 

[chooze:article;value:472294]

Lidé by si měli kontrolovat, že nikoho neruší jejich vlastní návštěvy, které se mnohdy protáhnou do nočních hodin. "Požádejte svou návštěvu, aby venku ztišila hlas, lidé totiž spí," prozradila podle portálu Mirror Laura Akanová. Dalším strašákem pro každého souseda je hlasitý spotřebič, který mnozí zapínají v pozdních hodinách. Přestože tím domácnosti mnohdy šetří, dráždí své okolí.

Kromě hluku sousedy často vytáčí nepořádek. Lidé by proto měli dbát na to, aby na ulici nenechávali popelnice mimo výjezdový den popelářů, ostatním by totiž mohly překážet. Dalším nepříjemným zlozvykem je nevyzvedávání si svých vlastních zásilek. Pokud nejste doma, zrovna když na dveře zazvoní pošťačka, nevadí. Když za vás však zásilku převezme laskavý soused, vyzvedněte si ji co nejdříve. Myslete však na to, že i jeho to ruší.

[chooze:article;value:454148]

Poslední dobou si lidé oblíbili sdílet své dojmy s celým sousedstvím na sociálních sítích, právě proto začali zakládat facebookové skupiny pro různá města či městské čtvrti.

Laura Akanová však varuje, aby se takové skupiny nestaly místem, kde své sousedy urážíte. "Nesdílejte do veřejných skupin výtky, které by mohly ublížit vašim sousedům. Nezapomínejte na to, že nemusíte kritizovat vše, s čím nesouhlasíte," vysvětlila odbornice na etiketu.

[chooze:poll;value:80db48f66fc6ccc3be746a6cc5fd2b7f28a75326;layout:tn_nova]

Slunce zlákalo ženu k tanci na střeše. Vyděšení sousedé raději zavolali policii:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.