Experti řekli, jaká dětská jména letos poletí. Rodiče ovlivní hned několik trendů

Zatímco některé páry mají o výběru jména pro svého potomka jasno hned od začátku, jiné tápou a do poslední chvíle neví, jak miminko pojmenovat. Odborníci na jména nyní prozradili, jak by měl vypadat letošní trend, píše portál Mirror.

Podle mluvčí rodičovského portálu BabyCentre Fay Mingové se budou letos rodiče inspirovat při vybírání jmen především přírodními živly a elementy země a vzduchu.

[chooze:article;value:527146]

"Jak 'vzdušná', tak 'zemitá' jména jsou stále populárnější. Vzpomeňte si na Ariel, Auroru, Celeste a Electru pro dívky a jméno Sky, Storm, Gale, Phoenix a Sol pro chlapce. Očekáváme, že bude přibývat holčiček se jménem Hazel, Savannah, Fern a Gaia a přibyde i chlapců se jménem Oakley, Rowan, Forest a Heath," uvedla Mingová.

Barbie

Odbornice navíc očekává, že mnozí nastávající rodiče se nechají inspirovat také úspěšným filmem Barbie, který vstoupil do kin v roce 2023. "Zatímco v roce 2023 se lehce zvýšil počet dětí se jménem Ken, v roce 2024 budeme vídat daleko více dívek se jménem Barbie a také dětí pojmenovaných po hlavních hvězdách Margot Robbie a Ryanu Goslingovi," myslí si Mingová.

Experti z portálu Nameberry jsou navíc přesvědčeni, že díky filmu si rodiče budou mnohdy pro dívky vybírat jména, která jsou ženská a odráží nejen sílu, ale i půvab. "Předpokládá se narůst popularity u jmen jako jsou Billie, Guinevere, Levander, Mavis, Theodora a Kiara," nastínili odborníci.

"Připravme se i na další jména, která budou vracet atmosféru 60. let. Například Betty, Stacey, Christy, Brad, Tommy," doplnila Mingová.

[chooze:article;value:535232]

Dívčí jména

Už léta jsou populární rovněž jména, která se hodí jak pro dívky, tak pro chlapce. V letošním roce ale mnozí předvídají zvláštní trend. Podle odborníků z Nameberry naroste počet kluků, kteří dostanou jména typičtější pro holky. "Více chlapců by se mohlo jmenovat například Cleo, Fern, Hazel, June a Willow," tvrdí experti.

Hudební ikony

Není ničím neobvyklým, že se páry často nechají inspirovat jmény hudebních legend. A ne jinak tomu bude zřejmě i letos. "V roce 2024 odborníci předpokládají nárůst popularity jména jako Cobain, Joni, Ozzy, Nirvana a Joplin," informoval portál Mirror.

Vesmír

Stále oblíbenější jsou mezi rodiči rovněž jména inspirovaná vesmírem a vědci. Jde například o jména jako Astra, Mars či Nova nebo Kepler a Darwin.

Babyboxy v Česku zachránily během jednoho dne hned dvě miminka. Podívejte se na reportáž (11/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.