Exploze u paneláku na Domažlicku! Jeden člověk je zraněný

Exploze nastala kolem půlnoci. "Aktuálně zasahujeme v Horšovském Týně na Domažlicku, kde došlo podle zatím zjištěných informací k výbuchu. Co bylo jeho příčinou, zjišťujeme. Na místo události jsme povolali také pyrotechnika. Při výbuchu došlo k lehkému zranění jedné osoby," informovali krátce po půlnoci policisté na sociální síti X.

Záchranáři převezli do nemocnice v Domažlicích muže, který utrpěl při výbuchu lehká zranění. Na místě zasahoval také služební kynolog se speciálně vycvičeným psem.

[chooze:article;value:538919]

​V úterý dopoledne policisté upřesnili, že explozi způsobil podomácku vyrobený nástražný výbušný systém. "Byl umístěný na volném prostranství u panelového domu. Probíhá další ohledání včetně prohlídky širšího okolí. Na místě jsme zajistili několik kriminalistických stop, které budou nyní podrobeny odborným expertizám. Prověřováním případu se zabývají krajští kriminalisté," sdělili policisté. 

Podle informací Deniku.cz spatřil jeden z obyvatel panelového domu u vchodových dveří krabici. Když ji odstrčil nohou, explodovala a do vzduchu z ní vyletěly hřebíky a další kovové předměty, napsal web.

Nálož přitom vybuchla jen několik desítek metrů od místní mateřské školy, její zahradu i okolí tohoto zařízení policie také prohledala. 

"Žádáme případné svědky události a případné poškozené, kterým byla eventuálně v souvislosti s výbuchem způsobena majetková újma, aby nás kontaktovali na lince 158 nebo na nejbližší policejní služebně," vyzvali strážci zákona na sociální síti.

Šli do pekla. S hasiči při zásahu vybuchl dům, jeden je mrtvý, 11 zraněných (18/2/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.