Exprezident Zeman ve středu otevřel svou kancelář. Je dostupná i veřejnosti

Bývalý prezident Miloš Zeman se poprvé od konce mandátu ukázal na veřejnosti. Ve středu v 11 hodin totiž v Dejvicích v Jaselské ulici otevřel svou kancelář. Ta by měla být přístupná i veřejnosti.

Po příjezdu na místo řekl bývalý prezident novinářům, že se cítí výborně. Nejvíce se prý těší na své přátele. "Přátelé jsou to nejcennější, co v životě máte," dodal. 

V kanceláři plánuje trávit čas prozatím jednou týdně. ​Místo má být určeno k úřadování, setkávání s návštěvami a médii. Problémy mu však budou dělat schody, které tam vedou. Tentokrát mu pomohli bodyguardi.

Právě setkání s médii má Zeman v plánu hned první den otevření kanceláře. Sám tam ale prý nikoho nezve. "Já nikoho nezvu, lidé se zvou sami," řekl při otevření. 

[chooze:article;value:499850]

Po Zemanově boku pokračují i jeho dosavadní spolupracovníci Vratislav Mynář, Martin Nejedlý i Jiří Ovčáček. Právě bývalý mluvčí Hradu Ovčáček by měl Zemanovi i nadále pomáhat s mediálními výstupy.

Přímo v kanceláři bude Zemanovi asistovat jeho manželka Ivana Zemanová. Ta má svému manželovi pomáhat s agendou a plánováním schůzek. Její pozice bude jedinou placenou. 

Prezident Pavel ukazuje zájem o práci Senátu a chce být jiný než Zeman, říká politolog:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.