Extrémisté v Německu plánovali převrat. Pomoc prý hledali u Rusů

Extrémistická skupina Reichsbürger (Říšští občané) plánovala státní převrat Německa. Masivního zátahu proti této skupině se účastnilo 3 000 policistů, a to v celkem 11 spolkových zemích.

Z nejnovějších informací vyplývá, že se dle prokuratury měl Heinrich XIII. Reuss, jehož předci kdysi vládli východnímu Německu, spojit s Ruskem. To mu mělo pomoci při puči, po němž se chtěl sám dosadit do čela Německa. Jak uvedla ruská tisková agentura Tass, Moskva jakoukoliv spolupráci popírá.

[chooze:article;value:476586]

Skupina měla vzniknout roku 2021. Členy skupiny spojuje odpor proti stávající německé vládě. Podle Petera Franka, šéfa německého státního zastupitelství, mají zároveň podléhat konspiračním teoriím. Existovat prý měla i vojenská odnož skupiny, která by v budoucnu formovala novou německou armádu. Ve středu a ve čtvrtek budou zadržení předvedeni před vyšetřující soudce. Dle soudního rozhodnutí skončí tito lidé ve vazbě.

Spolková prokuratura nechala zatknout celkem 25 lidí, mezi nimi i občany Rakouska a Itálie. "Tři další jsou považováni za podporovatele. Dalších 27 lidí je podezřelých," uvedla mluvčí německé policie. O události informoval německý web Bild.

[chooze:article;value:472662]

Cílem skupiny bylo sestavit po převratu novou vládu a z Německa udělat knížectví. Skupina zvažovala i ozbrojený útok na německý Spolkový sněm. Mezi podezřelými je 71letý šlechtic Heinrich XIII. Reuss, berlínská soudkyně Birgit Malsacková-Winkemannová i několik bývalých členů německých ozbrojených sil Bundeswehr. Podle deníku Zeit bude proces s obviněnými jedním z největších procesů s teroristickou skupinou za mnoho let. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.