Extrémní mrazy sužují Česko, v dalších dnech sníh jen tak neroztaje

Česko se probudilo do mrazivého rána. "Například u Volar na Prachaticku bylo -28,1 stupně," uvádí Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). "V Černé v Pošumaví, ve Vyšším Brodě a v Borkovicích bylo -20 stupňů. Chladno je i jinde. Například v Nedrahovicích -19 stupňů. Během dalších nocí budou minima většinou do -5, ojediněle až k -7 stupňům," upřesnila pro TN.cz meteoroložka Dagmar Honsová.

Pondělí

Nejvyšší denní teploty se budou v pondělí pohybovat podle týdenního výhledu ČHMÚ od -2 do -7 stupňů. Během dne od západu očekávejme přibývání oblačnosti až na zataženo. Ojediněle může přijít i slabé sněžení. Při vyjasnění oblačnosti může být místy až -16 stupňů.

[chooze:article;value:530926]

​Úterý

Během dne bude od západu přibývat oblačnost. Přes den bude podle ČHMÚ -4 až -8 stupňů Celsia, ojediněle můžeme očekávat slabé sněžení. Nejnižší noční teploty klesnou na -7 až -12 stupňů.

Středa

Ve středu bude zataženo až oblačno, místy občasné sněžení, to bude v nadmořské výšce pod 400 metrů přecházet v déšť se sněhem nebo v samotný déšť. Denní teploty budou mezi -1 až 3 stupni Celsia. Noc se ohlásí mrazem od -2 do -6 stupňů.

Čtvrtek

Ve čtvrtek bude nejprve zataženo až oblačno, místy bude občas sněžit, pod 400 metry půjde o smíšené či dešťové srážky. Přes den bude -1 až +3 stupně. V noci od -1 do -5 stupňů.

Pátek

Během pátku očekávejme oblačno až zataženo a přechodně místy i polojasno. Slabě sněžit bude jen ojediněle. Přes den bude -2 až +2 stupně. V noci od -3 do -10 stupňů Celsia.

Na východě Česka teploty klesly až k -15 stupňům. Zmrzlo i oblečení:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.