Extrémní počasí udeřilo i v zahraničí. V Německu bouřky, na Kanárech požár

Silný déšť a bouřky proměnily přistávací dráhy ve Frankfurtu nad Mohanem v jezera. Museli tam zrušit desítky letů, tisíce lidí trávily noc na letišti. Desítky spojů museli dispečeři odklonit.

A problémy měli i v centru Frankfurtu. Voda zaplavila stovky budov, videa na sociálních sítích ukazují, jak se valí do jedné z hlavních stanic metra. Kvůli silnému větru v městě popadaly desítky stromů. Na východě země byla bouře tak silná, že někteří spekulují o tornádu. Bouře řádila v noci na čtvrtek i na severu Itálie v provincii Turín, kde hasiči také bojovali s rozsáhlými záplavami.

[chooze:article;value:518099]

Zatímco severní a střední Evropu už týdny sužují silné bouře nebo krupobití, jižní Evropa trpí extrémními vedry. Ve Francii a Španělsku se připravují na další 40stupňová vedra. Národní park na Kanárském ostrově Tenerife se potýká s údajně nejhorším požárem za posledních 40 let, úřady tam musely evakuovat nejméně pět vesnic.

A oheň tam stále není pod kontrolou. Tamní úřady zamezily přístup do lesa v okolí nejvyššího vrcholu Španělska, sopky Mount Teide. Požár se prohnal i populární turistickou destinací na jihu Francie poblíž města Perpignon. Podle úřadů jeho rozšíření způsobila kombinace intenzivního horka, sucha a větru o rychlosti až 180 kilometrů za hodinu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.