Falešní policisté neřádili v Česku poprvé. Připomeňte si nejkurióznější případy

Pomáhat a chránit rozhodně neměl v úmyslu muž, který před časem ujížděl od čerpacích stanic na Praze-západ. Jezdil si vždy pro plnou nádrž oblečený v policejním stejnokroji. Na svědomí měl desítky případů.

Před šesti lety jiný muž fušoval do práce dopravních policistů. Se samopalem a pistolí za pasem zastavoval na Pardubicku řidiče, kteří podle něj jeli rychle. Pokuty nevybíral, chtěl jen, aby řidiči sundali nohu z plynu. Dobrý úmysl ale neocenila skutečná hlídka, kterou také zastavil, aniž si všiml majáků.

V roce 2014 policisté dopadli podvodníka, který okrádal v Praze taxikáře. Nalhával jim, že je v úzkých a potřebuje pomoc při vyšetřování. Několik řidičů mu peníze dalo.

[chooze:article;value:487855]

​"Vymýšlel si různé legendy. Že je policista, že potřebuje peníze pro kolegu a podobně," vzpomíná kriminalista. Většinou se vydával za kriminalistu druhého oddělení z Palmovky. Právě tam nakonec skončil - v cele.

Za policisty se s oblibou vydával i proslulý Berdychův gang. Ten v pravých uniformách a s odznaky přepadával a loupil.

Od skutečných policistů byli k nerozpoznání. Využívali znalosti policejní taktiky a padělané doklady. Jejich praktiky, jak z obětí vylákat peníze a další cennosti byly velmi brutální. Když si poškození uvědomili, že jde o falešné policisty, bylo většinou už pozdě.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.