Fanoušci oblíbené české kapely jsou v šoku. Mňága přišel o Žďorpa, smutní

[chooze:gallery;value:34386]

O odchodu jednoho z členů informovala kapela Mňága a Žďorp na svých sociálních sítích. Původně zveřejnila fotku ve stylu parte. Ta však fanoušky natolik pobouřila, že se ji skupina rozhodla vyměnit. Kytarista a zpěvák Martin Knor končí po 40 letech. "Od ledna letošního roku už s námi nehraje Martin Knor. Schylovalo se k tomu dlouho a teď to skutečně nastalo," napsal na facebooku frontman skupiny Petr Fiala.

"Jako spoluzakladatel kapely byl Martin do značné míry tvůrcem jejího zvuku a mě nikdy nenapadlo, že jednou v kapele nebude. Ale časy a lidi se mění," doplnil Fiala.

Jméno Martina Knora už dokonce zmizelo z oficiálních webových stránek skupiny. Jestli kytaristu někdo nahradí, zatím není jasné. "V kapele to vidíme stejně: smutné, ale nutné," uvedl Fiala.

Bližší podrobnosti však členové kapely odmítli uvést. "Protože jen ty děti, co si hrály na písku, přesně vědí, co se tam semlelo. Také doufáme ve vaši důvěru v kapelu, která ví, co dělá a která vás nechce zklamat. Martinovi děkujeme a samozřejmě přejeme, ať se mu v životě daří," uzavřel Fiala.

Zpráva šokovala a zasáhla nejednoho příznivce. "Když jsem byl malý, tak jsem si myslel, že Petr je Mňága a Martin je Žďorp (vůbec jsem neznal jejich jména). Kdyby mi bylo zase deset, tak bych řekl, že Mňága přišel o Žďorpa. A bylo by mi to líto. Možná mi je zase deset," smutnil Jiří.

"Jojo, Martin byl tvůrcem zvuku Mňágy a bez něj budete jako Sting bez Dominica Millera. Budiž, vaše volba. Pro mě Mňága tímto tedy skončila, protože právě charakteristický zvuk Martinovy kytary dělal Mňágu Mňágou (nemluvě o jeho tanečních kreacích). A ta fotka ve stylu parte je teda dobrý úlet. (aktualizace: fotku konečně vyměnili)," uvedla písničkářka Lucie Redlová.

[chooze:article;value:525860]

Podle mnohých se kapela navíc k situaci nevyjádřila dostatečně. "To je vážně hodně strohé vyjádření k jedné z vašich legend a spoluzakladateli. Upřímně po všech koncertech, které jsem šťastně navštívil, a těch letech, které vás spokojeně poslouchám, si kapelu bez něj nedokážu představit. Což je samozřejmé. Každopádně vaši skvělí fanoušci, kteří na vás mnohdy chodí a jezdí několikrát ročně, si možná zasloužili trochu obšírnější vyjádření. Ale hlavně pan inženýr. No, budu s obavami sledovat, co se bude dít dál," napsal Jakub.

"Pokud už se to vědělo delší dobu, tak mě tohle krátké vyjádření vůči Martinovi mrzí. Kdejaký příspěvek komentující obyčejný den na Hutisku je delší než rozloučení se zakládajícím členem kapely. Nezbývá mi než věřit tomu, že i pro tebe bylo těžké cokoli napsat, jinak si nedokážu vysvětlil, že takový mistr slova by to takhle odflákl," přidal se Tomáš.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.