Fanoušci oplakávají smrt velké dámy. Herečku a moderátorku všichni milovali

"S hlubokým zármutkem jsem přijala zprávu, že nás včera, 5. března, navždy opustila naše dlouholetá kolegyně, kulturní referentka, redaktorka svitských novin, pracovnice Městského kulturního střediska ve Svitu, moderátorka, recitátorka, herečka divadla Commedia, osobnost města Svit, ale především člověk s velkým srdcem, paní Veronika Žoldáková," uvedla ve středu na facebooku primátorka města Svit Dáša Vojsovičová.

Kolegové umělkyni označují za dámu podtatranského světa. Mnohé své kolegy inspirovala, upozornil web Topky.sk. Pod Tatrami ji všichni milovali. "Byla jsi tou múzou pro nás všechny," zavzpomínala například Renča ze Svitu.

[chooze:article;value:544981]

Kromě divadla Commedia působila i jako členka souboru Divadla humoru v Popradu. Kromě toho se věnovala přednesu poezie, za který byla několikrát oceněná.

Pod Tatrami se tak chystá poslední rozloučení s osobností města Svit, informoval web dnes24.sk. "Na poslední cestě ji vyprovodíme v sobotu 9. března 2024 v 11 hodin. Kremační církevní a občanské rozloučení se uskuteční v římskokatolickém kostele sv. Josefa Dělníka ve Svitu," sdělilo město na webu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.