Fanoušci West Hamu slavili v centru Prahy celou noc, napadli i policisty

Bujaré oslavy fotbalového zápasu Evropské konferenční ligy v Praze se ani tentokrát neobešly bez incidentů. Veselí, které se nakonec přesunulo na Staroměstské náměstí, doprovázel alkohol i pyrotechnika. A samozřejmě také násilnosti.

Policisté museli ve středu večer a v noci řešit několik takových incidentů. Tím největším byl policejní zásah v baru v Rytířské ulici, kde se střetli fanoušci soupeřících fotbalových klubů. Italští fanoušci tam napadli příznivce West Hamu a tři zranili.

Při této rvačce neunikli násilí ani zasahující policisté. "Jeden z fanoušků omezených na osobní svobodě je podezřelý z trestného činu násilí na úřední osobě," sdělil mluvčí pražských policistů Jan Rybanský.

[chooze:article;value:507781]

Další dvě rvačky se odehrály na Václavském náměstí. U obou z nich šlo o bitku mezi dvěma příznivci fotbalových klubů. "Kolem 17. hodiny se ve stanici metra Muzeum porvali mezi sebou dva Italové. Policisté je zajistili a převedli na stanici," dodal Rybanský. Celkem policie zadržela 23 lidí.

Napilno měli i pražští záchranáři, kteří však naštěstí většinu zraněných mohli ošetřit na místě. "Vyjížděli jsme k jedenácti případům, ale naštěstí ani jeden z nich nebyl vážný," sdělila mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová.

Skutečný počet zraněných je ale pravděpodobně vyšší. "Je třeba podotknout, že zdravotnickou péči na sportovní akci zajišťoval soukromník, takže skutečný počet úrazů byl nejspíš vyšší, než ke kolika jsme byli přivoláni," dodala Poštová.

Chování fanoušků odsoudil i ministr vnitra Vít Rakušan. "Chování fanoušků, jakého jsme byli na některých místech Prahy svědky, ale vždycky bude prohrou sportu. Nesdílím názor některých ultras, že 'chlast a rvačky k fotbalu patří'," napsal na twitteru Rakušan.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.